Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Η ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ


 το παρακάτω κείμενο θα μοιραστεί στην μαθητική παρέλαση του Ζωγραφου

Η άνοδος του φασισμού πριν 8 δεκαετίες άφησε πίσω του εκατομμύρια νεκρούς, τραυματίες και άλλες εκατοντάδες πληγές. Μια από αυτές είναι και ο θεσμός των μαθητικών παρελάσεων όπου συνδέθηκε με την εδραίωση  ολοκληρωτικών καθεστώτων. Ένα από αυτά είναι και του Μεταξά του οποίου το ΟΧΙ τιμάτε σήμερα. Η Ελλάδα είναι η τελευταία χώρα που διατηρεί ακόμα αυτόν τον φασιστικό θεσμό.
Ανέκαθεν, πόσο μάλλον σε  περιόδους κρίσης, οι “άνω” ακολουθούν την τακτική του διαιρεί  και βασίλευε. Όσο και αν η φάση έχει τον χαβαλέ της και φαίνεται αθώα  για τους μαθητές ,η παρέλαση διοχετεύει υποσυνείδητα ρατσιστικά αναχρονιστικά και εθνικιστικά πρότυπα στα μυαλά των μικρών παιδιών. Και όσο η κρίση εντείνεται και η επίθεση αυξάνεται άλλο τόσο αυτοί θα προβάλουν την εθνική ενότητα και τον πατριωτισμό ως κίνητρο για περεταίρω θυσίες.

ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΟΧΙ.
Όσο μας χωρίζουν σε έλληνες και ξένους εμείς  λέμε αδέρφια μας όλοι οι μετανάστες!
Όσο επικαλούνται  την εθνική ενότητα τόσο εμείς λέμε πως είναι μια παγίδα. Η επίθεση αυτή την στιγμή είναι ενάντια στην εργατική τάξη, τα κατώτερα δηλαδή στρώματα, ΕΜΑΣ. Το ζητούμενο είναι η ταξική ενότητα.
Φέτος παρελάσεις των λυκείων δεν θα γίνουν. Φοβούνται τις αντιδράσεις των μεγαλύτερων μαθητών. Ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο…ας γίνει η κρίση η ευκαιρία της ανατροπής τους

Οποίος νιώθει την ανάγκη να τιμήσει τους νεκρούς, ας πολεμήσει για ότι πολέμησαν και εκείνοι.. για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ .

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ 4ου ΓΕ.Λ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου